Hoe was je je auto krasloos?

Auto wassen zonder krassen

De beste manier om jouw auto te wassen is natuurlijk met de hand. Je bespaart jezelf tijd door je auto door de wasstraat te halen, maar je krijgt ook krassen op de lak van je auto door de wasstraat. Dit gebeurt niet wanneer je hem zelf met de hand wast.

Het is dan ook belangrijk dat je voor het wassen van je auto de juiste producten gebruikt. Hieronder leggen we je uit welke producten je het beste kunnen gebruiken voor een streeploos en glanzend resultaat.

1. Goed afspuiten

De eerste stap bij het wassen van je auto is het afspoelen van jouw auto. Gebruik hier bij voorkeur een hogedrukspuit voor. Heb je geen hogedruk spuit? Ga dan naar de dichtstbijzijnde spuitbox of gebruik een tuinslang. Spuit je auto van boven naar beneden grondig af, zodat al het loszittend vuil en zand verwijderd wordt.

2. Gebruik een goede Autoshampoo

Er zijn mensen die hun auto wassen met afwasmiddel of allesreiniger dit is uitermate slecht voor de lak van je auto. Dit raden wij echt af af ! Gebruik een goede autoshampoo en doseer volgens de gebruiksaanwijzing. Was je auto nooit in de volle zon maar zoek een plekje in de shaduw zo voorkom je dat de shampoo vroegtijdig opdroogd.

3. Gebruik de juiste spons/washandschoen.

Gebruik bij voorkeur niet de ouderwetste gele spons van schuim, het nadeel van deze sponzen is namelijk dat ze gemakkelijk vuil en kleine steentjes vast houden waardoor tijdens het wassen krassen kunnen ontstaan. Het is beter om een microvezelspons of washandschoen te gebruiken omdat deze veel zachter zijn en de vezels zo dicht op elkaar geplaatst zijn dat het vuil er niet in blijft hangen.

4. Gebruik 2 emmers.

Het wassen van je auto doe je met 2 emmers. De eerste emmer vuil je met autoshampoo en warm water. De 2 emmer vul je met alleen warm water. bij het wassen doop je de spons of washandschoen in de emmer met de autoshampoo de 2e emmer gebruik je omregelmatig je spons of washandschoen mee uit te spoelen. Op deze manier voorkom je krassen door vuil achter gebleven in je spons of washandschoen.

5. Je auto drogen

Is je auto weer helemaal schoon? Gebruik een zeem of waterblade om je auto te drogen, zou je namelijk je auto nat op laten drogen dan zul je merken dat er allemaal kleine witte plekjes op je autolak achter blijven. Dit komt omdat er in kraanwater kalk zit. Door je auto te drogen voorkom je dit.

 

Auto wassen zonder krassen

Maak nu een afspraak!

Telefoon: 06-464 313 44